Η παράσταση «Θεογονία Η Αρχή του Κόσμου» που θα ανέβει στο Κινηματοθέατρο Κολοσσαίονστη Θεσσαλονίκη από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή έως τις 29 Δεκεμβρίου 2019, θα μας μεταφέρει τον μύθο που περιγράφει την θεογονία των Ελλήνων.

Η γέννηση που περιέχει τόση φαντασμαγορία, τόσο μεγαλείο, ποίηση και χρώματα που δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία άλλη στον κόσμο.
Στην αρχή ήταν το χάος. Και από το χάος γεννήθηκε ο κόσμος. Και η σκηνή του κόσμου γέμισε χρώματα, χορό, μουσική.

Αυτός ο συναρπαστικός μύθος ζωντανεύει στην νέα υπερπαραγωγή σε σκηνοθεσία – χορογραφία Σοφίας Σπυράτου.

Η ποιητική αφήγηση από τη φωνή του Αιμίλιου Χειλάκη και όλοι οι συντελεστές της παράστασης κάνουν το θέαμα φαντασμαγορικό που θα μείνει αξέχαστο κυρίως στα παιδιά αφού θα χαρούν την ομορφιά της αρχαίας μυθολογίας απλά και απροβλημάτιστα.

Η αφήγηση που σέβεται τον μύθο, όπως διδάσκεται στα σχολεία, οι ονειρικές χορευτικές εικόνες, η μουσική πανδαισία, οι απίθανοι ζογκλέρ και ακροβάτες, δημιουργούν μια ανεπανάληπτη παράσταση:

Το χρυσό αυγό της νύχτας, ο Κρόνος και τα παιδιά του, η Τιτανομαχία, οι δώδεκα θεοί, το χρυσό παλάτι του Ολύμπου, ζωντανεύουν και ο κόσμος γεννιέται ξανά πολύχρωμος, διασκεδαστικός, φανταστικός, υπέροχος, μαγικός!

Συντελεστές:
Κείμενο: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνοθεσία- Χορογραφία: Σοφία Σπυράτου
Σκηνικά -Κουστούμια: Μανόλης Παντελιδάκης
Video Art: Νίκος Σούλης
Επεξεργασία Μουσικού Υλικού -Ενορχηστρώσεις: Γιώτης Κιουρτσόγλου
Μάσκες -Φιγούρες: Βασίλης Σακκής, Δήμητρα Καίσαρη
Αφηγητής: Αιμίλιος Χειλάκης